Blog

Potrivit biologului Dajun Wang, răspunsul este „bambusul”. Cercetările doctorului Wang se concentrează asupra ecologiei faunei sălbatice din vestul Chinei, cu accent principal pe populația speciilor pe cale de dispariție și pe gestionarea habitatului în condițiile perturbării umane. Și-a început cariera de cercetător în domeniul faunei sălbatice studiind panda uriaș sălbatic în 1993, iar în 2003 și-a obținut doctoratul pe tema mișcărilor, activităților și habitatului panda uriaș sălbatic. Apoi și-a extins domeniul de cercetare de la observarea indivizilor la fragmentarea habitatului și apoi la biodiversitatea din munții din vestul Chinei.

Dr. Wang a declarat pentru Huffington post că dimensiunea mică a nașterilor este „cu siguranță un rezultat al evoluției de milioane de ani,”. El a extins spunând că „Este un fel de strategie de reproducere.”

Strategia, explică Wang, se datorează faptului că urșii panda se hrănesc aproape în întregime cu bambus, care are o valoare nutritivă foarte scăzută. Spune Wang: „Este mai ușor pentru animal să transforme bambusul în lapte decât să transforme bambusul în țesut animal”, a spus Wang. Compromisul, însă, este că puii au nevoie de mai multă grijă din partea mamelor lor pentru a se hrăni, a se încălzi, a se feri de prădători, etc.

Citește articolul integral al Huffington Post AICI

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.